Testosteron

Testosteron

Nieuwe Testosteron-Gel in doseerpomp!!!

Tostran is een nieuw testosteron preparaat in gel vorm. De gel wordt geleverd in een speciale doseerpomp. Hierdoor is de gel eenvoudig aan te brengen op de huid.

  • Tostran wordt gebruikt bij mannen die zelf te weinig of geen testosteron produceren.
  • Tostran bevat testosteron in een gel vorm.
  • Tostran dient 1x per dag in de ochtend op de huid te worden gesmeerd (na het wassen, baden, of douchen).
  • Via de huid wordt het testosteron opgenomen in het bloed.
  • De gel kan op de buik of op de binnenkant van beide dijen worden aangebracht.
  • Tostran kan huidirritaties veroorzaken, met name bij mensen met een overgevoelige huid.
    Om huidirritatie te voorkomen verdient het aanbeveling dagelijks van aanbrengplaats te wisselen tussen de buik en de binnenkant van de dijen.
  • Verder moet men voorkomen dat testosteron door nauw huid-op-huid contact op andere personen wordt overgebracht. Dit kan door de aanbrengplaats met kleding te bedekken dan wel huid-op-huid contact gedurende vier uur na aanbrengen te vermijden.
  • Het belangrijkste voordeel van een gel (in het algemeen) is dat de testosteronspiel in het bloed veel minder wisselt in vergelijking met injecties en capsules. Hierdoor heeft de gebruiker veel minder kans op wisselingen in stemming en verhoogd libido in vergelijking met injecties en capsules.

Voor de bijsluiter kijk op http://www.klinefelter.nl/uploads/pdf/patientenbijsluiter.pdf

 

Overgenomen uit "Gezond Leven, Het Laatste Nieuws, 03.05.2000".
Recent werd een gel op basis van testosteron ontwikkeld die gewoon op de huid kan worden gewreven.Deze gel is de laatste in een reeks hormonentherapieën die voor onze Klinefelters bijzonder populair zou kunnen worden, gedaan met inspuitingen, klevers hechten of pillen slikken. Helaas voor het ogenblik nog niet verkrijgbaar in België.(enkel in de V.S.) De voordelen van de gel zijn dat hij — net als de huidstickers — slechts een welbepaalde hoeveelheid van het hormoon zachtjes afscheidt aan een tempo dat dit van de natuur nabootst. Met pillen en injecties bestaat altijd het risico van leverproblemen.

12 PUNTEN HOE TESTOSTERON ONZE GEZONDHEID BEINVLOEDT!

VERHOOGT LIBIDO

Net zoals andere hormonen is testosteron een chemische boodschapper die door klieren wordt afgescheiden om naar de cellen te gaan en hen duidelijk te maken wat ze moeten doen Ze zijn een link tussen uw geest en uw lichaam Wanneer u seksueel opgewonden bent, zorgt testosteron ervoor dat uw lichaam reageert op uw mentale toestand.

VEROORZAAKT ACNE

Bij acne kunnen de huidsmeerklieren overreageren op de aanwezigheid van testosteron Men vermoedt dat bij sommige mensen die acne krijgen de cellen van de klieren ofwel overgevoelig zijn voor het hormoon, ofwel dat hun cellen het te gemakkelijk opnemen.

VEROORZAAKT HAARUITVAL

Ongeveer l op 20 mannen begint kaal te worden voor de leeftijd van 21 jaar en een van de belangrijkste oorzaken hiervan is testosteron Het hormoon dringt binnen in de haarwortels waardoor elk nieuw haar korter en zwakker is.

VERLAAGT CHOLESTEROL

Het staat zo goed als vast dat testosteron het metabolisme versnelt en er op die manier voor zorgt dat ongewenst vet sneller verbrandt. Het zou het peil van slechte cholesterol m het bloed tegelijk ook verlagen.

VERGROOT SPIERMASSA

Testosteron maakt de spieren groter Anabole steroiden — een populaire benaming voor synthetisch testosteron — werden een tijdje massaal gebruikt, voornamelijk door bodybuilders, om een indrukwekkende gespierde verschijning te krijgen.

WAKKERT AGRESSIE AAN

Men vermoedt dat dit hormoon werkt op een deel van de hersenen dat te maken heeft met de slaap-waakcyclus en met het opwekken van agressie.

GEEFT ZELFVERTROUWEN

Een hoog testosteronpeil wordt geassocieerd met grote competitiviteit en assertiviteit Uit een onderzoek is gebleken dat geestelijken het laagste testosteronpeil hebben, en voetballers en acteurs het hoogste.

VERGROOT INTELLIGENTIE

Mannen hebben een grotere intelligentie in de lente dan in de zomer, omdat de seizoensgebonden pieken m de testos-teronproductie een invloed kunnen hebben op de mentale prestaties, beweren onderzoekers.

VERSTERKT BEENDEREN

Net als hormonale behandelingen bij vrouwen in de menopauze, versterkt testosteron de beenderen en maakt ze minder broos Testosteron wordt vaak gegeven om osteoporose te behandelen.

VERBETERT GEHEUGEN

Het is bewezen dat dit hormoon het geheugen stimuleert Dit zou komen door het verbeteren van het doorgeven van boodschappen in de hersenen.

VERMINDERT RISICO OP HARTZIEKTEN

Mannen die lijden aan belangrijke hartziekten, kunnen baat hebben bij een testosteronbehandeling.

VERKORT HET LEVEN

Testosteron is verantwoordelijk voor het verkorten van het mannenleven Er wordt gesuggereerd dat de lengte en de kwaliteit van het leven op lange termijn en cumulatief wordt aangetast onder invloed van dit hormoon, en dat dit de reden is dat vrouwen gemiddeld langer leven dan mannen.

Laatst aangepast ( zondag, 13 april 2008 15:42 )